Institut Leonardo da Vinci a Sant Cugat del Vallès

Dates2011 - En construcció
EmplaçamentVolpalleres. Sant Cugat del Vallès
ClientGISA – Generalitat de Catalunya
Superfície8.664 m2
ArquitectesJoan Pascual, Ramon Ausió
AparelladorTècnics G-3
Enginyer estructuraSTATIC, Gerardo Rodríguez
Enginyer instal·lacionsPGI
ImatgesDespatx


PRIMER PREMI CONCURS | 2010

La topografia del lloc i la gran superfície de l’equipament han estat determinants en la proposta. El centre s’articula a través d’un espai central-àgora al voltant del que es situen les tres peces bàsiques del programa: Aularis, Gimnàs-menjador-biblioteca i Cicles Formatius.

La cota de referència de la planta primera coincideix pràcticament amb la de l’antic Camí de Ronda que travessa el lloc. Des d’aquesta cota, els diferents cossos s’integren amb el terreny en el seu estat original, amb petits talussos i plataformes per integrar les edificacions al fort pendent del solar.

Les tres peces paral·lelepipèdiques contenen programes específics. Estan relligades entre si a través d’un porxo amb forma de “T”, de braços desiguals i per una plaça-àgora entre l’edifici dels Aularis i el de Cicles Formatius.

Institut Leonardo da Vinci a Sant Cugat del Vallès

Dates2011 - En construcció
EmplaçamentVolpalleres. Sant Cugat del Vallès
ClientGISA – Generalitat de Catalunya
Superfície8.664 m2
ArquitectesJoan Pascual, Ramon Ausió
AparelladorTècnics G-3
Enginyer estructuraSTATIC, Gerardo Rodríguez
Enginyer instal·lacionsPGI
ImatgesDespatx


PRIMER PREMI CONCURS | 2010

La topografia del lloc i la gran superfície de l’equipament han estat determinants en la proposta. El centre s’articula a través d’un espai central-àgora al voltant del que es situen les tres peces bàsiques del programa: Aularis, Gimnàs-menjador-biblioteca i Cicles Formatius.

La cota de referència de la planta primera coincideix pràcticament amb la de l’antic Camí de Ronda que travessa el lloc. Des d’aquesta cota, els diferents cossos s’integren amb el terreny en el seu estat original, amb petits talussos i plataformes per integrar les edificacions al fort pendent del solar.

Les tres peces paral·lelepipèdiques contenen programes específics. Estan relligades entre si a través d’un porxo amb forma de “T”, de braços desiguals i per una plaça-àgora entre l’edifici dels Aularis i el de Cicles Formatius.