Design for the renovation of a residential block in Barcelona

Dates1999
SiteCarrer Mestre Nicolau. Barcelona
ClientCONTRATAS Y OBRAS, S.A.
Built area4.341,35 m2
ArchitectsJoan Pascual
Structure engineerRobert Brufau
ImagingIn-house


The renovation of the existing residential block comprises the construction of seven units and common areas as well as 28 spaces car park located on the ground floor and underground.

The scheme allows for one unit per floor, and a duplex unit at the top of the building. The apartments are considerably large, and are laid out in a typical manner, where the lounge and day areas are on the façade opening onto the street and the rooms are on the opposite one.

The centre of the apartment is the chosen location for the service rooms, which are lit through a ventilation shaft.

 

Design for the renovation of a residential block in Barcelona

Dates1999
SiteCarrer Mestre Nicolau. Barcelona
ClientCONTRATAS Y OBRAS, S.A.
Built area4.341,35 m2
ArchitectsJoan Pascual
Structure engineerRobert Brufau
ImagingIn-house


The renovation of the existing residential block comprises the construction of seven units and common areas as well as 28 spaces car park located on the ground floor and underground.

The scheme allows for one unit per floor, and a duplex unit at the top of the building. The apartments are considerably large, and are laid out in a typical manner, where the lounge and day areas are on the façade opening onto the street and the rooms are on the opposite one.

The centre of the apartment is the chosen location for the service rooms, which are lit through a ventilation shaft.